Wat doet Smarthealth (behalve dit blog schrijven)?

SmartHealth is een onderneming die onderzoekt hoe nieuwe digitale zorgtoepassingen succesvol kunnen worden toegepast, zowel door traditionele zorgaanbieders als door nieuwe marktpartijen. Met een netwerk van specialisten, eigen research en hands-on betrokkenheid in implementaties bouwen we – vooral vanuit het perspectief van de zorgconsument – kennis op over succes- en faalfactoren voor digital health technologie.

Wat doet SmartHealth?

  • Advies & research
   SmartHealth levert research, advies en ondersteuning aan organisaties – zoals investeringsmaatschappijen, zorgverzekeraars of zorginstellingen. Zij ervaren dat de opkomst van een nieuwe generatie zorgconsumenten geen verwachting meer is, maar een niet te stoppen en fundamentele verschuiving in de manier waarop we met gezondheid en zorg omgaan.
  • Masterclasses
   SmartHealth organiseert intensieve bijscholingscursussen voor bestuurders en innovatiemanagers, zoals de Masterclass eHealth strategie.
  • Key-notes
   Wij worden regelmatig gevraagd als spreker of dagvoorzitter op congressen of bijeenkomsten. Met ons team coveren we daarbij het volledige gebied van digital health: van het elektronische patiëntendossier en e-consults, tot gezondheidsapps- en wearables en de gezondheidsstrategieën van Google en Apple. In 2017 deden we dit onder andere voor koepelorganisaties van zorgprofessionals, (gezondheid & fitness) brancheorganisaties, participatiemaatschappijen en multinationals op het gebied van ICT, farma en lifesciences.
  • Uitgeef- en contentstrategie
   We zijn het meest bekend via ons blog smarthealth.nl en onze nieuwsbrief (abonneren). Onze tienduizenden lezers beschouwen SmartHealth als de # 1 digital health publicatie in Nederland. De nog steeds groeiende populariteit van SmartHealth toont aan dat wij weten hoe je het beste de doelgroep van in digital health geïnteresseerde lezers bereikt met een goede uitgeefstrategie en relevante content. Die kennis en ervaring gebruiken we ook om andere partijen te adviseren over hun uitgeefstrategie, zowel online als offline.
  • Videocontent
   Voor onze klanten maken we regelmatig videoproducties: van concept en strategie tot montage en oplevering. Enkele SmartHealth producties zijn:

Wie is SmartHealth?

annekleur1440

Anna Jacobs (1990) (inderdaad: zus en dochter van) behaalde haar bachelor Nieuwe Media aan de Universiteit van Amsterdam, en besloot vervolgens dat ze zowel voor journalistiek als voor het zelfstandig ondernemerschap voldoende theoretische kennis in huis had. Ze bouwde een drukbezochte lifestyle site op, startte een eigen kledinglabel en richtte samen met een zielsverwant een ondernemersnetwerk voor jonge vrouwen op. Sinds de zomer van 2013 is ze redacteur van smarthealth.nl. Als digital native is ze onze onmisbare vinger aan de pols van trends en structurele ontwikkelingen in consumententechnologie, of het nu om de nieuwste Withings tracker, medische apps of de zorgstrategie van Nike of Apple gaat.
Anna op LinkedIn – Anna op Twitter – anna(at)smarthealth.nl

frederiekekleur1440

Frederieke Jacobs (1988) behaalde twee Masters (waarvan een cum laude, hoewel we dat eigenlijk niet mogen zeggen) in respectievelijk Cultuurgeschiedenis en American Studies, en propte er ook nog een Minor Journalistiek in. Ze koppelt een scherp analytisch inzicht aan het vermogen om complexe zaken helder te beschrijven. Dat komt bij SmartHealth van pas wanneer je de ontwikkelingen rond het EPD, privacywetgeving of de certificering van medische apps wilt doorgronden en er over wilt schrijven. Frederieke zorgt er ook voor dat ons netwerk van externe experts wordt aangevuld op de juiste gebieden.
Frederieke op Linkedin – Frederieke op Twitter – frederieke(at)smarthealth.nl

Jan Jacobs, SmartHealth

Jan Jacobs (1957) begon vorige eeuw als financieel journalist bij The Wall Street Journal (‘de mooiste krant ter wereld’) en als columnist voor De Volkskrant, maar zag door de opkomst van de personal computer opeens veel kansen als ondernemer. Hij richtte met drie partners een succesvolle uitgeverij voor computertijdschriften op. Toen hij in 1993 in Silicon Valley de eerste webbrowser zag – Mosaic – startte hij Riverland Networks op, een van de eerste grote Nederlandse internetbedrijven. In 2001 zag hij samen met zakenpartner Wilko Stronks de enorme potentie van wat nu de cloud heet, de door hun opgerichte onderneming Reeleezee bedient inmiddels tienduizenden MKB-ondernemers in Nederland, Turkije en India met met slimme administratieve software. En nu heeft hij datzelfde gevoel van opwinding over de opkomst van consumententechnologie in de gezondheidszorg.
Jan op LinkedIn – Jan op Twitter – jan(at)smarthealth.nl

Bloggers smarthealth.nl

SmartHealth publiceert regelmatig een bijdrage van gastbloggers uit ons netwerk.

jornelarge

 

 

 

 

 

 

 

 

Jorne Grolleman (1979) is 10 jaar actief op het gebied van eHealth in de GGZ, huisartsenzorg en daarbuiten. Jorne zet zijn brede ervaring in als zelfstandig eHealth adviseur bij De Zorgvernieuwer. Hij studeerde zowel bedrijfsinformatietechnologie als gezondheidspsychologie aan de Universiteit Twente. Bij het Trimbos-instituut werkte hij als inhoudelijk ontwikkelaar, adviseur en projectleider van innovaties in de GGZ. Daarnaast was hij directeur bij Mentalshare eindverantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en in de markt zetten van eHealth toepassingen. Jorne raakt geïnspireerd door innovaties in de zorg die echt werken en zet zich in om de barrières die de brede verspreiding van eHealth in de weg staan, te slechten.
Jorne op LinkedIn – Jorne op Twitter – jorne(at)dezorgvernieuwer.nl

 

jan erik links

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan Erik de Wildt kent de eerstelijns gezondheidszorg als geen ander, maar dat is gezien zijn drukke bestaan eigenlijk geen wonder. Hij is onder andere directeur bedrijfsvoering van De Ondernemende Huisarts, programma coördinator (en docent) van de TRANZO Masterclass Eerstelijns Bestuurders, uitgever van het goedgelezen vakblad De Eerstelijns en www.de-eerstelijns.nl. Jan Erik staat altijd klaar als ergens belangen van de in zijn ogen cruciale en soms ondergewaardeerde huisartsen, fysiotherapeuten of diëtisten moeten worden behartigd. Dat hij ook in de tweede lijn heeft gewerkt weten niet veel mensen. Vraag hem er gerust eens naar!
Jan Erik op LinkedIn – je.dewildt(at)de-eerstelijns.nl

Iedere week het beste eHealth en mHealth nieuws in je inbox?

Ben je al abonnee? Dan zou je na het weg klikken deze pop-up als het goed is niet meer moeten zien.